Posting 8

 

12. maj 2006 – Monreal (1.986 km tilbage)

 

Jeg har taget den lidt med ro de sidste par dage med kortere distancer, sådan at jeg mere eller mindre havde en hviledag i Estella. Ankom ved middagstid og checkede ind på et relativt billigt hotel. Det lykkedes mig at tilbringe en aften med gregoriansk sang. Det fandt sted i en af de gamle kirker, smukke og passende omgivelser. Købte CDen, men sendte den hjem i stedet for at bære rundt på den!

 

Sjovt nok synes mødet med den irske dame i Tosantos at være begyndelsen til adskillige sammentræf med irere. Mødte en gademusikant samt to irske fyre på refugiet i Torres del Rio dagen efter. På vej fra Los Arcos til Castilla de Monjardin blev jeg stoppet af en kvinde, som spurgte, hvorfor jeg gik den forkerte vej. Vi snakkede på spansk et par minutter, hvorefter hun spurgte, hvor jeg kom fra. ”Jeg er irer”, sagde jeg, stadig på spansk. Hun knækkede sammen af grin. ”Det er jeg også”, sagde hun på engelsk. Vi snakkede i en halv times tid. Senere den dag dukkede fire irske fyre op på refugiet. De var skægge, og vi endte med at synge i baren efter middagen. Så da jeg sagde, at jeg kunne spille på ske, sagde den ene ”Værs’go og spil”, og så begyndte han på, hvad vi kalder ’mundmusik’. Han sang en irsk dansemelodi, hvortil jeg velvilligt gav rytmen på skeer. Hvilken pilgrim bærer rundt på 2 ekstra skeer ud over den i sættet med kniv og gaffel, om jeg må spørge? Ikke så sært, at jeg slæber rundt på så mange kilo!

 

Apropos vægt, så satte jeg rygsækken på en streng slankekur, og den tabte næsten 2 kg på én dag! Eftersom jeg kun havde brugt gasbrænderen to gange indtil nu, sendte jeg den hjem, dog ikke campinggassen; den efterlod jeg på et refugie til fri afbenyttelse. Sendte også stegepanden hjem. Så rygsækken var en smule lettere.

 

Men ikke ret længe! Jeg passerede en større milepæl på rejsen for to dage siden, da jeg nåede Puente la Reina, hvor jeg hentede et par nye støvler, mit andet par, plus vejledningen for næste del af rejsen. Suk, de vejledninger m.m. er tunge, men der er nogle kort, som jeg har brug for indtil efter Lourdes. I stedet for at gøre det fornuftige, nemlig at blive i Puente la Reina, så jeg kunne sende de gamle støvler hjem dagen efter, gik jeg videre til den næste landsby, som er på Camino Aragones. Det endte med, at jeg måtte slæbe rundt på de gamle støvler og andre ting hele dagen, da posthuset i den næste landsby ikke kunne klare internationale pakker!

 

Desværre ville der ikke være nogen større by i løbet af de næste mange dage, så jeg besluttede at gøre en helt igennem uplanlagt bustur til Pamplona, (som ikke er på min rute). Det gjorde jeg i formiddags, og det lykkedes mig at få tingene sendt af sted.  Det kostede mig forbaskede € 29! Men det var dog bedre end at slæbe rundt på pakken de næste par dage. Jeg har fortalt dette til andre pilgrimme, og de spurgte, hvorfor jeg ikke bare smed støvlerne ud. Svaret er, at jeg faktisk var blevet ganske glad for dem. De har trods alt bragt mig fra Quimper i Frankrig til Irun i Spanien, og efter en forsåling fra Irun til Santiago og fra Santiago til Puente la Reina! Heldigvis var der en bus tilbage til Tiebas næsten med det samme, og jeg startede ud på Caminoen kl. 12.30.

 

I dag mødte jeg for første gang ikke andre pilgrimme på Caminoen. Der var flere på refugiet, selv om det ikke var fuldt optaget. Jeg er nu ikke mere på Camino Frances, men vandrer på Camino Aragones.

 

 

Posting 7                              Posting 9