Foregående

 

2. juni 2007

 

CalaisGuines

 

Dagen i dag var helt igennem RÆDSELSFULD! I går overanstrengte vi os på det groveste, og det fik vi at føle i dag.

 

Eftersom vi sov i en park, kunne vi heldigvis sove til kl. 9. Vi var begge meget langsomme til at komme i gang, og inden vi havde fået morgenmad, hvilet os på stranden og læst en smule, var klokken blevet 11.

 

Vandringen startede fint, og da vi først havde fået et kort, gik det fint. Vort mål var at gå min. 20 km med den første større by 12 km væk. Vores kroppe begyndte snart at beklage sig, og vi måtte stoppe og hvile hele tiden.

 

Efter ca. 10 km stoppede vi i en lille by med ca. 100 indbyggere for at få noget vand. Ude af stand til at bevæge os videre kollapsede vi foran den eneste butik, der var. Inden længe kom den lokale ”mafia” for at se, hvad vi var for nogle. Det var fire drenge på en 16-17 år, klædt på som i en gangsterfilm. En havde oven i købet bukser på med et kort og et langt ben. De var ivrige efter at se, hvad disse mærkelige udlændinge lavede på deres gadehjørne. Jeg har en følelse af, at de efter at have set os kom tilbage et kvarter senere for at se, om vi var døde, så de kunne stjæle vores ting.

 

Det lykkedes os at vakle de næste par kilometer til en større by, hvor vi ville spise frokost. Igen kollapsede vi i den første skygge, vi kom til, men desværre klarede vi ikke at finde en restaurant. Vi skiftedes til at passe på vores ting, mens den anden gik efter mad. Sjovt nok var det kun ca. 200 m nede ad gaden, men vi kunne på det tidspunkt under ingen omstændigheder klare det med oppakning.

 

Det var vores plan at prøve at gå videre, men ikke før hen ved kl. 17 følte vi, at vi kunne fortsætte, så vi besluttede at blive i denne by, Guines. Vi havde ikke gået mere en 12 km på ca. 6 timer! Det så ikke godt ud!

 

Jeg ved ikke, om det var lugten eller hvad, men campingværterne opfattede os som pilgrimme! Det var første gang, nogen havde gjort det siden starten. (Selv informationsfolkene på Canterbury Cathedral havde aldrig hørt om den ærkebiskop, der havde startet denne pilgrimsfærd. De blev meget forbavsede, da Dan udpegede hans navn på deres vægge).

 

Dette var et vendepunkt for os begge. Campingværterne var meget venlige over for os og gav os en god rabat. De gav også oplysninger om, hvor vi kunne overnatte gratis de næste par dage. Det var lige, hvad vi havde behov for.

 

Næste