Foregående

 

20. juni 2007

 

Ludes – Chalons-en-Champagne

 

Utroligt at vi kan sove længe udendørs. Vi vågnede ikke før kl. 9, indtog en dejlig champagnemorgenmad og tog af sted ca. kl. 10.

 

Det var en skøn tur gennem skoven om formiddagen. Vi så endda nogle vildsvin, som der lader til at være mange af her.

 

I de første par byer var der vingårde, men på kortet havde vi set en by ved navn Bouzy; det syntes vi lød mere som os og fortsatte ufortrødent.

 

Bouzy var herlig. Først ville ingen af vingårdene lukke os ind; de sagde, de havde ikke vinsmagning. Et sted var der endog et skilt over døren, der sagde ”Åben for vinsmagning”, men han ville ikke have os ind. Da vi pegede på skiltet, blev han lidt forlegen, men lo så blot og sagde, at vi skulle gå. J Meget morsomt…

 

Jeg tror, det havde noget at gøre med, at vi ikke havde været i bad i to dage. ;)

 

Men vi fandt da til sidst et champagnehus, som ville tage imod os. (Jeg må finde navnet senere. Det har jeg ikke på mig). Damen var yderst venlig og fik os snart til at le i en vidunderlig lille champagnerus.

 

Vi mente, det ville være nok for i dag, men da vi gik ud af byen, så vi endnu en vingård. Heldigvis stoppede vi, for deres Pinot Noir var FORBLØFFENDE! Al rødvin lavet i denne by hedder ”Bouzy Rouge”. J Jeg blev nødt til at købe noget. Damen her var også imødekommende. Hun talte perfekt engelsk og oplyste om nogle yderligere finesser i champagneproduktionen.

 

Klokken var blevet 16.30, inden vi forlod stedet, og vi havde endnu 20 km tilbage. De første 15 km var gode. Vi gik langs en kanal med skyggefulde træer og en odder eller to, der svømmede rundt. Men så begyndte det at gøre ondt. De sidste 5 km ind til Chalon var smertefulde. Vi ankom først ved 22.30-tiden, men heldigvis var hostellet stadig åbent. Jeg ville ikke have været i stand til at gå meget længere.

 

Næste