Foregående

23. juli 2007

Molini – Genova

Det var en smuk dag, og jeg startede tidligt. Temperaturen var perfekt, og jeg havde den skønneste udsigt. Eneste ulempe var en større stigning, end jeg havde forventet… jeg kom igen op i 800 m højde. Da jeg kom til toppen, blæste der en stærk vind, tågen havde indhyllet landskabet, og det frøs. Hvis det er sådan på den anden side, kommer jeg ikke meget ud at bade. ;) Det var det heldigvis ikke. Efter en kilometer var det normalt igen, og turen ned i dalen var dejlig.

Og der var det… Middelhavet, eller snarere en havn med Middelhavet i. ;) Men det føltes rart alligevel. Af en eller anden grund er det meget tilfredsstillende at starte ved havet på den ene side af kontinentet og rejse, indtil man når den anden side. Det er godt for sjælen…

Klokken var kun 13, da jeg nåede til Genova, så jeg havde masser af tid til at finde et hostel. Jeg tjekkede nettet, og det eneste hostel, der var, var i udkanten af byen der, hvor jeg var kommet ind i byen. Jeg går ikke tilbage. Italien er ikke så god for rygsækrejsende, men hvis du har et telt med, er der masser af campingpladser.

Jeg besluttede at prøve et hotel og gik rundt, indtil jeg fandt et godt tilbud. Jeg så nogle hoteller her, som var noget af det mest suspekte, jeg har set i verden! Det lykkedes mig at finde et hotel tæt ved stationen, et værelse til €20. Det var ikke alt for rent, men heller ikke det mest beskidte, jeg har set.

Kvarteret var sejt. Der var ca. 90% nordafrikanere, 4% pakistanere (eller sydasiater), 4% kinesere (eller østasiater) og 2% andet. Det føltes som at være i Afrika. J Det var helt almindeligt at se de ældre i traditionel afrikansk tøj. Herligt! Der manglede kun nogle høns og geder. J

Som de siger, ”Når du er i Genova, gør som marokkanerne”. Nu af sted for at finde en lokal restaurant. Jeg fandt en, som så travl ud, og det var et godt valg. Jeg fik en stor portion oksekød, gulerødder og ærter i karrysovs for €4. Jeg elsker byer!

Det var heldigt for mig, at det var mandag aften, og at jeg var i en overvejende muslimsk bydel, så alle barerne var stille. Jeg gik rundt i gaderne et stykke tid og gik tidligt i seng.

Næste