Foregående

26. juli 2007

San Salvatore – Levanto

Jeg var glad for at kunne starte tidligt i dag, for mit mål var at gå 40 km til Levanto. Jeg vidste, det ville blive hårdt med en masse stejle bakker, men jeg mente ikke, det kunne være værre end Alperne.

Efter en hurtig kop kaffe og noget morgenmad kastede jeg mig ud i det. Igen vandrede jeg langs havet. Dejligt! Der er en 7 km lang strækning med tunneller, som jeg ikke kunne gå igennem. Heldigvis var der et sted, hvor stien delte sig, og en anden vandrer kom gående imod mig. Han sagde, at det ’ville nok være okay’ at gå igennem tunnellerne, hvis jeg havde en lygte. Turen op over bjergene var på 3 timer, og gennem tunnellerne 1½ time, så tunnellerne vandt.

Der var kun én kørebane med lys til at regulere trafikken. Det gjorde mig mere tryg, eftersom jeg kun skulle passe på trafikken i en retning ad gangen. Jeg fandt hurtigt ud af, hvad han mente med ’ville nok være’. For det meste var det fint, men visse steder var tunnellen meget smal, og hvis der kom en bus eller lastbil, ville det være temmelig kritisk!

Jeg stoppede i Framura og spiste en is og endte med at ligge på stranden et par timer. Skønt.

Og så startede torturen!!! Stien over bjergene lignede den over Alperne en del ved at være næsten lodret, men en hældning på 15-20° er en ting, en hældning på 30-35° er noget ganske andet! Jeg var døden nær! Jeg kunne ikke engang holde mit kamera, mens jeg gik, fordi sveden haglede ned over mine arme. Det var horribelt!

Og for at føje spot til skade endte jeg på den forkerte sti og gik nogle kilometer i den forkerte retning. Sikke en dag!

Endelig nåede jeg Levanto, da det var ved at blive mørkt. Campingpladsen var optaget, men tre irske fyre, som var ved at checke ind, lod mig campere sammen med dem… tak skal ha’, venner. J. De havde kun et tomands telt til tre personer. Det var ret sjovt. Stedet hedder Camping Aquadolce og var rigtig godt, men du kommer også til at betale for det. Udgiften satte ny rekord… €15 for at campere for en person i en nat. WOW!!!

Næste