Foregående

27. juli 2007

LevantoManarola

Kan Italien blive bedre??? Dagen i dag var PRAGTFULD!!! Hvis jeg inderst inde var sur over, at Dan forlod mig midt på turen, er det her stedet, hvor alt er glemt. ;)

Dan talte jævnligt om dette sted, hvor der ligger fem små landsbyer rundt om nogle klipper, som man ikke kan køre igennem. Han mente, vi skulle tage en omvej for at se det. Jeg opdagede for to dage siden, at min vej gik lige dertil. Jeg håber, du læser dette, Dan. J Det hedder Cinque Terre, og det er smukt. Det er en af smukkeste vandreture, jeg har foretaget. Jeg tog bunker af fotos, men de yder ikke rigtig stedet retfærdighed.

Jeg kom til den første by, Monterosso, og efter endnu en hård tur over bjergene satte jeg mig ned og spiste morgenmad ved 10-tiden. Selv om jeg havde planlagt at gå hele vejen gennem de fem byer i dag, ville jeg stadig tage mig god tid og nyde det. Dette er første sted på min pilgrimsfærd, hvor jeg møder mange turister. Cirka 90% af vandrerne er indfødte engelsktalende. Jeg tiltrak mig megen opmærksomhed på grund af oppakningens størrelse, så det var rart at sidde ned og snakke engang imellem. Turen var hård, men udsigten var det værd.

Jeg kom til Vernazza ved frokosttid. Pesto er den lokale ret her. Alle siger, at en god pesto skal laves med en morter i stedet for i en blender. I dag ville jeg afprøve denne teori og må sige, at jeg er enig. J Det var den bedste pesto, jeg nogensinde har smagt! Vidunderligt. J

Når jeg nu var i sådan et godt humør, og selv om jeg ved, at det ikke er nogen god idé, når jeg skal vandre videre, tænkte jeg, at jeg ville prøve en smule vinsmagning. De lokale vine var gode! Efter et par glas var det tilbage på vejen med en svedetur til Corniglia.

Jeg ville prøve noget i hver by, jeg kom igennem, så nu var det tid til en is. Og fordi vinsmagningen i Vernazza var så god, kunne jeg ikke modstå fristelsen til at prøve det igen her. ;) Jeg endte med at prøvesmage så meget vin som muligt i løbet af et par timer. Det var herligt! Det virkede mere og mere usandsynligt, at jeg ville nå mit mål i dag, men jeg var egentlig ligeglad. Jeg havde det sjovt, og ifølge mit kort skulle der være en campingplads nede ad vejen.

Nå, men campingpladsen eksisterede ikke, så jeg begav mig af sted mod Manarola. Jeg måtte bide i det sure æble og tage på hotel og ville helst ikke tænke på, hvad det kostede…

Da jeg kom til byen og stod midt på torvet og prøvede at beslutte, om jeg skulle tage en drink eller prøve at finde natlogi, blev beslutningen taget for mig. En vidunderlig engelsk kvinde så mig, og da hun hørte, at jeg var på vej til Rom, gav hun en øl. Hun var herlig og underholdt hele stedet med sin munterhed. Jeg er ked af, at jeg ikke nåede at se dit show. ;)

Hvis du går gennem livet med et åbent sind, er det utroligt, hvad verden giver dig. Når jeg tænker tilbage på den seneste uge, bliver jeg overvældet af al den venlighed og generøsitet. Og i dag var ingen undtagelse. Et newzealandsk par ved baren gav middag, og en australsk mor og hendes datter lod mig sove i deres lejlighed. I er skønne alle sammen! Tak. J

Og Dale… du skal ikke bekymre dig. ;)

Næste