Foregående

 

27. juni 2007

 

RolampontGrenant

 

I dag handlede det om, hvad en pilgrimsfærd er. Det var skønt!

 

Jeg vågnede kl. 6 til lyden af regn, så jeg vendte mig om og faldt i søvn igen. Da jeg vågnede kl. 9, var regnen holdt op, og jeg begav mig af sted omkring kl. 9.30. Der var kun 10 km til Langes, så jeg regnede med at kunne nå det, inden butikkerne lukkede i middagspausen. Jeg havde brug for et kort.

 

Jeg havde en behagelig vandring langs kanalen og nåede bygrænsen kl. 11.10. Også denne by ligger på en bakke, så herfra fra gik det opad. Pludselig var min vandring ikke så behagelig mere. Da jeg nåede op, stod jeg over for en uigennemtrængelig mur mellem mig og bycentret. Den eneste indgang, jeg kunne se, var under reparation og afspærret. Jeg vidste ikke, om jeg skulle gå til højre eller venstre, gættede og endte uheldigvis med at gå ned ad bakken igen. Vejen førte imidlertid hen til en anden indgang, så det var endnu engang en hård tur opad. Jeg nåede det lige i tide, før de lukkede kl. 12. Fandt en butik, der solgte kort. Jeg kiggede mig hurtigt rundt i byen. Langes er en rar lille by.

 

Herfra havde jeg endnu en behagelig vandring gennem skoven. Regnen truede hele tiden, men kom heldigvis ikke. Det blev til endnu 25 km, før jeg rundede et hjørne og fik øje på Grenant, der lå badet i solskin.

 

Byen var pittoresk og havde gode vibrationer. Jeg havde en fornemmelse af, at en eller anden ville tilbyde mig et sted at sove, så jeg tænkte, jeg ville gå hen til kirken og se, om jeg kunne finde præsten.

 

Jeg nåede ikke så langt. Ca. 50 m længere ind i byen fik en gruppe fyre øje på mig og kom over for at se, hvad jeg var for en. De talte ikke engelsk, men var meget venlige, og inden længe havde jeg halvdelen af landsbyen som publikum til min fortælling. Heldigvis var en af kvinderne en pensioneret engelsklærer, så hun fungerede som oversætter.

 

Hun var meget gæstfri og inviterede mig ind på kirsebærpie og vin. Inden længe blev jeg tilbudt et brusebad og en seng. Sikke en herlig by! Tak skal I have alle sammen. J

 

Noel hed den mand, hvis hus jeg overnattede i. Hans familie var bortrejst for natten, så jeg fik et værelse for mig selv og en overordentlig behagelig seng. En pilgrims paradis!

 

Næste