Foregående

 

3. juli 2007

 

Pontarlier – St. Croix

 

Vi var spændte her til morgen, for i nat ville vi skulle overnatte i Schweiz. Vejret lovede også godt, så det skulle nok blive en god vandring.

 

Morgenmaden blev serveret kl. 7, og så var det ud og gøre de sidste indkøb (vi havde hørt, at Schweiz var afsindigt dyr) samt finde en internetcafé. Shoppingen gik fint; jeg købte mig en ny hat og nogle flere bånd til videokameraet, men i hele Pontarlier er der ikke et eneste sted, hvor der er offentlig adgang til internettet. ;)

 

Perfekt timet. Lige som vi forlod hotellet, begyndte det at regne. Tænk engang…

 

De første kilometer var ret flade, men så skulle vi op i bjergene. Det var meningen, at det skulle have været en rigtig god tur, men den silende regn og iskolde vind satte en stopper for det. Vi prøvede at nå grænsen uden pause, men 4 km før vi nåede den, var det for koldt til at fortsætte. Der var ikke andet at gøre end at finde en bar og få et par glas cognac. ;)

 

Efter at have fået varmen igen fandt vi et læskur ved et busstoppested og spiste frokost der. Utroligt at vi vandrer midt om sommeren med termotøj på, og stadig fryser vi!!!

 

På trods af kulden nåede vi grænsen i højt humør. Immigrationskontoret var lukket, men til vort held var restauranten 100 m inde i Schweiz åben. Det var tid til vores første schweiziske øl. J

 

Da vi nåede den første by, St. Croix, tænkte vi, at det var dumt at forsøge at gå videre i det vejr. Normalt regner det en times tid og holder så op, regner igen og holder op igen, men i dag var det kun regn og vind, regn og vind. Ikke en god dag at være pilgrim på!

 

Heldigvis er der et ungdomsherberg i St. Croix, så vi igen kunne få varmen.

 

Vi har også opdaget, at schweizerne er vant til vandrere. Når vi går ind i en bar eller restaurant dryppende af regn og lugtende som en kompostbunke, smiler de blot og siger ”velkommen”. Vi elsker schweizerne!

 

Næste