Foregående

6. juli 2007

Lausanne - Culli

Eftersom vi kun var 25 km fra Montreux, var der ikke nogen grund til komme tidligt af sted i dag. Jeg pakkede mine ting sammen ved 9-tiden, men så begyndte det at regne, og jeg kravlede ned i soveposen igen og ventede på tørvejr.

Jeg havde brug for en computer og var inde i byen for at kigge. Det mærkelige var, at alle de butikker, jeg fandt, var en del af samme kæde. En af ekspedienterne fortalte, at de havde 180 butikker over hele Schweiz, og jeg tror, jeg så halvdelen af dem her i Lausanne. Det var en smule frustrerende, eftersom de ikke havde det, jeg skulle bruge.

Klokken var ca. 14.30, da jeg mødtes med Dan igen, og det var tid til at gå til FEST!

Montreux, nu kommer vi!!!

Ti km ude på ruten kom vi ind i et vinproducerende distrikt. Det første sted vi fandt, der var åben for smagsprøver, var som et andelsselskab, hvor der hver uge var en forskellig familie, der solgte deres vin.

Vi snakkede med ejerne og fik at vide, at UNESCO havde listet regionen som kulturverdensarv, fordi vinene bliver dyrket på så stejle skrænter, at næsten al arbejde må gøres manuelt.

Der kom flere og flere lokale, da vi skulle til at gå, så vi tænkte, at vi ville blive lidt længere og snakke med folk. Ejerne kom så over og bad os betale. Vi troede, vi blev smidt ud. Da vi forsøgte at forklare, at vi ville blive lidt længere og drikke et par glas vin mere, kom de med en formidabel nyhed. Grunden til at vi skulle betale nu, var at i de næste to timer var al mad og vin GRATIS, fordi byen skulle fejre udnævnelsen til kulturverdensarv.

Vinen flød rigeligt, og inden længe havde vi stiftet bekendtskab med den halve by. En af de lokale havde vandret på caminoen til Santiago og fortalte begejstret historier derfra. Efter partyet inviterede han os hjem til middag sammen med et par venner.

Vi må have gjort et godt indtryk, for da vi skulle til at gå, kom borgmesterens kone hen og sagde, at borgmesteren havde inviteret os til at overnatte i deres hjem. Sikke en forbløffende by. Vi elsker Culli! Montreux kan vente. J

Middagen varede til ud på natten med ALT for meget vin. Det var herligt! Tak skal I ha’, venner… det var en af de bedste aftener, jeg har haft i lang tid.

Næste