9/6-03

 

Hej alle sammen!

 

Endelig fandt vi en åben netcafe her i Osnabrück. Det er vores 12. dag, og vi har kørt 733 km. Vi har haft solskin næsten hver dag afbrudt af et par tordenbyger. Så vi har fået afprøvet, om vores nye cykeltasker er vandtætte. Det er de. Det er rart at cykle i Tyskland. Der er cykelstier ved næsten alle landeveje, og i byerne cykler man på et udvidet fortov eller simpelthen på fortovet, så biler og cyklister er adskilte; det er rart for begge parter. Der er cykelruter overalt på kryds og tværs, og skiltningen er generelt god. Skulle det knibe med at finde vej, er tyskerne meget flinke til at hjælpe, hvis man altså kan forstå hvad de siger.

 

Det er altid spændende at komme til en tysk campingplads. Man ved ikke hvad der venter en, om det er et klondyke-agtigt sted, en plads hvor hvide campingvogne står i snorlige rækker som sarkofager, eller om det er en almindelig familieplads med liv og legende børn. Småskavanker på telt og cykler er ved at dukke op. Ronald har knækket en eger og Birthe har tabt en skrue på cyklen.

 

Vores rute gik til Køge, en overnatning i Langebæk hos Bente og Jim, derefter til Maribo, syd for Fehmarn til Lübeck. Derefter 2 dage langs Elbe-Lübeck kanalen - meget hyggelig tur. Syd om Hamburg. Videre til Bremen og syd mod Osnabrück. I morgen går turen mod Münster og derefter gennem Ruhr-området, hvor der er cykelruter igennem. Indtil nu har landskabet været ret fladt, meget marskland, dog har vi i dag kørt igennem Wiehengebirge, som er en mindre bjergkæde. Det var ikke slemt. Det gamle træben holder endnu, men begge bagdele er ind i mellem ømme.

 

De kærligste hilsner fra

Ronald og Birthe (pilgrimme)