Cykler

Vi købte to Focus ATB cykler hos Heino Cykler på Østerbro. Birthe fik en ”Red Falls” i damemodel, og Ronald fik en ”Black Falls” i herremodel. Begge cykler har affjedret forgaffel, tysk bøjlestyr, 3 klinger og en 9-krans samt hydrauliske fælgbremser. Begge cykler blev monteret med low-rider bagagebærer bagpå, og Ronalds fik monteret low-rider bagagebærer foran. Birthes fik monteret klickfix beslag til styrtasken, og Ronalds fik monteret klickfix beslag til kortplade. Der blev købt en kortplade.

 

Cykeltasker

Vi købte Ortlieb cykeltasker i Dansk Cyklist Forbunds butik. Birthe fik bagtasker med rullelukning og baglommer. Ronald fik både fortasker og bagtasker med traditionel lukning. Alle tasker var garanteret vandtætte. Birthe havde en styrtaske. Den var ikke vandtæt, så der blev købt et overtræk til den.

 

Telt

Vi havde et 10 år gammelt Akka tunneltelt fra Fjellräven. Vi mente, at dette kunne anvendes igen. Vi købte en letvægtspresenning til at lægge under. 

 

Soveposer og liggeunderlag

Vi købte 2 Ortlieb selvoppustelige liggeunderlag. Vi havde hver især en forholdsvis let, kompakt sovepose, men posehylstrene var ikke vandtætte. Vi havde lagenposer til soveposerne.

 

Køkkenudstyr og spisegrej

Vi havde et Trangia sæt, som vi tog med. Vi havde et minimum af bestik m.m. foruden en spiseskål og en drikke-mug.

 

Tøj

Tøjet blev holdt på et lavt niveau, men vi var forberedt på både varmt og koldt vejr. Vore regnjakker var samtidigt vore jakker til koldt vejr. Ronalds regnbukser var ikke helt vandtætte. Vi havde et par sko med. Birthe havde 2 par sandaler med, og Ronald havde 1 par sandaler med. Vi var indstillet på våde fødder, hvis det blev regnvejr.

 

Værktøj

Vi havde værktøj med, så vi kunne lave næsten alt incl. afmontere krankassetten og skifte eger.

 

Kort

Over Danmark havde vi kopier af cykelkort.

Over Tyskland havde vi  hos DCF købt ADFC-kortene i 1:150.000 ”Holstein, Hamburg”, ”Zwischen Elbe und Weser” og ”Münsterland, Niederrhein”. Undervejs købte vi et Rad-Tourenkart i 1:100.000 ”Emsland/Osnabrücker Land”.

Over den sidste del af Tyskland og Belgien havde vi hos DCF købt en vejkort i 1:250.000 over Belgien og Luxembourg.

Over Frankrig have vi hjemmefra købt 5 kort fra Michelins ”regional-serie” i 1:200.000: ”Champagne, Ardennes”, ”Centre Berry-Nivernais”, ”Pays de Loire”, Poitou, Charentes” og ”Aquitaine”. Undervejs købte vi fra samme serie ”Ile-de-France”.

Over Spanien havde vi  2 vejkort fra Michelin i 1:400.000: Nr. 442 – Spanien Nord og Nr. 441, som dækker Spanien Nordvest. Vi havde også bogen ”The Way of St. James, Le Puy to Santiago – A Cyclist’s Guide” af John Higginson (ISBN 1-85284-274-1).